Ems Who?


Mää oon Emilia, 24-vuotias nuori vaimo Pirkanmaalta ja valmistuin keväällä 2016 yo-merkonomiksi. Kävin syntymässä Vantaalla joulukuussa 1992, sitten asuin 20 vuotta Tampereella ja nyt olen asunut reilun 2 vuotta Tampereen vieressä. Oon silti aina ja ikuisesti tamperelainen, mikään muu asuinkaupunki ei sitä muuksi muuta! Haaveissa olisi palata takaisin Tampereelle lähivuosina.

Saat toki kutsua mua Emiliaksi, mutta rakkaalla lapsella on monta nimeä, joten tottelen myös nimiä Emppu, Empsu, Emiilio, Omppu, Memilia, Ems ja mitä näitä nyt on.

Luonteeltani olen ailahtelevainen, innostun herkästi ja tykkään puhua paljon, yli sallittujen desibelimäärien ja valonnopeudella. Haluaisin ajatella asioista aina positiivisesti ja osaan nähdä valoisat puolet ikävältä näyttävissä tilanteissa, mutta sitten joskus on päiviä, jolloin mun positiivisuus ottaa pahasti osumaa ja silloin ei ole kellään kivaa. Olen todella utelias ja taivaanrannanmaalari on mun toinen nimi. Rakastan tutustua uusiin ihmisiin ja rennot illanvietot ystävien seurassa ovat mulle tärkeitä, mutta akkuni latautuvat parhaiten, kun olen yksin ja teen omaa juttuani.


Olen töissä vaatekaupassa, jossa myydään paljon muutakin, ja pääasiassa toimin somistajana molemmissa toimipisteissämme ja ylläpidän Facebook-sivujamme. Jos jotain haluan jossain vaiheessa opiskella lisää, olisi se ehdottomasti visuaalista markkinointia, jotta voisin pätevöityä oikeaksi visualistiksi. Rakastan somistamista, asukokonaisuuksien kokoamista ja esillepanojen laatimista.

Rakastan musiikkia, elokuvia ja blogeja, ja olen semiriippuvainen sosiaalisesta mediasta. Vapaa-aikani kuluu siis aviomieheni kanssa vietetyn ajan lisäksi musiikin, Facebookin, Instagramin ja Bloggerin blogien parissa.

Rakastan tanssia sydämeni pohjasta, kun taas muissa lajeissa tunnen olevani kömpelö kirahvi.

Vaatteiden shoppailu on erikivaa, varsinkin ale- ja kirpparisellaisten, mutta mielelläni kuluttaisin rahojani myös levykaupassa ja elokuvadivarissa. Veljeni tykkää myös samaisesta ajanvietteestä ja on siksi paras ystäväni.

Olen innostunut valokuvaamisesta enenevässä määrin ja haaveissa olisi hankkia kunnon kamera.

Voisin sanoa olevani jonkinsortin anglofiili, eli rakastan englanninkieltä ja brittiaksenttia, basically all things English. Kielet on aina ollut mun vahvin osaamisalue, ja haluaisin vielä joskus oppia puhumaan espanjaa sekä ruotsia paremmin.

Oon Converse-tyttö henkeen ja vereen, mutta jos mun täytyy vetää korkkarit jalkaan, niiden on oltava punaiset.


Vihaan talvea ja syksyyn mulla on monimutkainen viha-rakkaussuhde, kun taas rakastan kevättä ja kesää. Talvella jäädyn pystyyn, vedän lipat tai pelkään sitä, ja on niin pimeää, että tekis mieli kaatua sänkyyn, vetää peitto korviin ja pysyä siellä huhtikuuhun asti. Toisaalta rakastan paljaita, huurteisia puita ja vitivalkoisia, kimaltelevia maisemia. Vihaan myös loskakelejä ja liukasta jäätä. Alkusyksy on yhtä ihanuutta ruskan, tuulessa tanssivien lehtien, ilman kirpeyden ja lämpimämmän pukeutumisen ansiosta. Sitten alkaa nonstop-sade ja päivät lyhenee ja pimenee ja minä väsyn niin kovasti. En haluaisi tehdä mitään muuta kuin nukkua ja syödä pahimman pimeyden ja kylmyyden yli. Musiikkirakkaus on kuitenkin voimakkaimmillaan yleensä syksyn ja talven vaihteessa. Keväällä elämä helpottuu, kun päivät pitenevät, lumi sulaa ja asfaltti paljastuu, ja voi vähäsen vähentää vaatetusta ja kaivaa Converset esille talviteloilta. Kesä on yhtä onnellisuutta, kun aurinko paistaa ja voi hengailla liehuvissa maksimekoissa- ja hameissa.


Mun elämään on kuulunut viimeisen 20 vuoden ajan diabetes ja keliakia, joka merkitsee, ettei tuoteselosteiden tarkka syynäys ja terävät neulat pidä vapaapäiviä. Onneksi elämääni kuuluvat myös maailman ihanimmat ihmiset aviomiehen, perheen ja monien ystävien muodossa, ikimuistoisia tapahtumia ja hetkiä sekä suurenmoinen toivo paremmasta.


Minä teen ja olen tekemättä. Kuuntelen ja kirjoitan. Katson ja katselen. Luen ja opin. Ihailen ja seuraan. Ilmaisen ja liioittelen. Tanssin ja nautin. Panikoin ja stressaan. Ahdistun ja lamaannun. Kiirehdin, mutta otan rennosti. Minä ihastun, rakastun ja rakastan. Ennen kaikkea minä ihmettelen, haaveilen ja unelmoin.

(Päivitetty/Updated: 3.6.2016)

8 kommenttia:

 1. ihan kun olisin nähnyt sinut joskus jossain! en millään vaan muista että missä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai, voi olla! Etkös säkin asu Tampereella? :D

   Poista
  2. no tampereen lähellä juu ja kohta muutan keskustaan :) käyn kyllä lukiota tampereella.

   Poista
  3. Okei :) Voi kyl olla, että oot nähny mut jossakin, itse en kyllä saa päähän, että missä ois voinu näin käydä... :D

   Poista
 2. Huh, jaksoin lukkee! :D Nyt tiiän susta taas hiukan enemmän ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, tää on kyllä melkosen pitkä, mut mitäs päätin tehä tän tälläsellä "100 asiaa minusta"-teemalla :D Ja huomasin, ku pitkästä aikaa itekin selasin tän läpi, nii oli pakko päivittää muutama kohta...

   Poista
 3. HUOM HUOM LUKIJAT! Infoa on muokattu 31.1.2013.

  VastaaPoista
 4. Infoa muokattu vähäsen 6.3.2012.

  VastaaPoista